IP PBX چیست؟
قبل از اینکه در مورد IP PBX صحبت نماییم بهتر است در ابتدا کمی در مورد PBX صحبت کنیم. PBX یا PBX Private Branch Exchange میتواند یک سختافزار و یا نرمافزار باشد که خطوط تلفن شهری به آن متصل شده و وظیفه آن در ابتداییترین حالت، اشتراک گذاشتن خطوط تلفن برای استفاده است. در واقع PBX به شرکتها و سازمانها امکان میدهد تا خط های داخلی و خارجی را مدیریت کرده و از طریق یک سیستم تلفن مرکزی به تماس ها دسترسی داشته باشند. در حال حاضر، بسیاری از سیستمهای PBX بر پایه فناوریهای مبتنی بر IP (IP PBX) عمل میکنند که از شبکههای دادهای برای ارتباطات تلفنی استفاده میکنند.
این سیستم همچنین به سازمانها کمک میکند تا به صورت مؤثرتری مدیریت تماسها و ارتباطات تلفنی خود را انجام دهند و هزینههای مربوط به تماسها را کاهش دهند.
در نهایت، PBX یک ابزار اساسی برای سازمانها و شرکتها است که به آنها این امکان را میدهد تا ارتباطات تلفنی خود را مدیریت کرده و بهبود بخشند. اما ip pbx کمک متفاوت با آن عمل میکند که در ادامه در مورد آن به طور مفصل صحبت خواهیم نمود.
IP PBX
IP PBX یا مرکز تلفن تحت شبکه و یک نوع دستگاه سانترال نسل جدید است که ویژگیهای یک سیستم یکپارچه مخابراتی را با استفاده از فناوری VoIP در اختیار کاربران قرار میدهد. از آنجایی که این دستگاهها کاملاً امروزی هستند با ارائه کیفیت بالای ارتباط، امکانات پیشرفته و ساختار شبکهای، به شرکتها و سازمانها کمک میکنند تا ارتباطات تلفنی خود را بهبود بخشند.
IP PBX به کاربران این امکان را میدهد تا از ویژگیهای پیشرفتهای مانند تماسهای داخلی، انتقال تماس، صندوق پستی صوتی، و… استفاده کنند. این سیستم همچنین به شرکتها کمک میکند تا به صورت مؤثرتری مدیریت تماسها و ارتباطات تلفنی خود را انجام دهند و هزینههای مربوط به تماسها را کاهش دهند.
IP PBX با استفاده از فناوری VoIP، ارتباطات تلفنی را بهبود میبخشد و به کاربران امکان میدهد تا به صورت مؤثرتری با همدیگر ارتباط برقرار کنند.
این سیستم امکان ارتباط چند رسانهای بین کارمندان یک سازمان را نیز فراهم میکند. همچنین با انجام عملیات یکپارچهسازی چند سختافزار مجزا در یک سیستم به یک گزینه مناسب برای سازمانها تبدیل شده است.
علاوه بر این موارد میتوان به این موضوع اشاره نمود که راهاندازی، نصب و نگهداری این سیستم بسیار ساده بوده و پشتیبانیهای همیشگی نیاز نخواهد داشت و حتی برای استفاده از تلفنخانه و سایر قسمتها نیاز به کابل کشی مجزا وجود ندارد و در بستر شبکه میتوان از تلفنها، فکس و سایر تجهیزات به آسانی استفاده نمود.
با استفاده از امکانات منحصر به فرد مرکز تلفن IP، همه کاربران، در هر مکانی که باشند، تنها با متصل شدن به اینترنت، در شبکه تلفن مرکزی سازمان در دسترس خواهند بود. به عبارت دیگر، ارتباط مستقیم بین همه کاربران به سادگی برقرار میشود بدون اینکه موقعیت آنها اهمیتی داشته باشد.
اجزای تشکیل دهنده IP PBX
- IP PBX از سه بخش سرور، نرم گیت وی و دستگاه تشکیل شده است که سرور اصلیترین و مهمترین قسمت آن است زیرا وظیفه مدیریت کل سیستم را به عهده دارد. سرورها نیز دارای دو نوع نرمافزاری و سختافزاری هستند. سرورهای سختافزاری مخصوص مراکز تلفن هستند و برای موارد خاصی طراحی شدهاند. این نوع از سرورها دارای یک حافظه و یک واحد پردازش هستند. سرورهای نرمافزاری نیز برای مدیریت ارتباطات طراحی شدهاند.
- گیتویها نیز همانطور که از نام آنها پیداست به عنوان یک مسیر بین دو سیستم عامل عمل میکنند. در حالت معمولی برای ایجاد ارتباطات به وسیله خطوط ارتباطی معمولی و یا حتی دیجیتال، از گیتوی استفاده میشود. آنها نیز به دو دسته ماژولهای خارجی گیتوی و کارت گیتوی تقسیم میشوند که گیتویهای کارتی دارای ظرفیت کمتری نسبت به ماژولهای خارحی هستند. این نوع از گیتویها معمولاً به طور مستقیم برروی سرور متصل میشود اما برخی از آنها به کمک اسلات برروی سرور نصب میشوند.
ماژولهای خارجی همانطور که گفته شد ظرفیت بالاتری دارند و به صورت بخشی از شبکه و با بستر شبکه به رابطها متصل شده و به وسیله IP به سرور IP PBX متصل میشوند. ماژول گیتوی در سرورهای سختافزاری برای اتصال به سرور تنها به یک کابل نیازمند هستند.
- دستگاهها میتوانند تلفن، آی پی فون، فکس، کارت خوان باشند. اما منظور ما از دستگاه بیشتر تلفن است. زیرا تلفنها یکی از قسمتهای مهم مرکز تلفن تحت شبکه هستند و انواع زیادی دارند که کاربران و سازمانها بر اساس نیازهای خود آنها را انتخاب میکنند. تلفنها نیز به دو صورت سختافزاری و نرمافزاری تولید میشوند که از تلفنها سختافزاری تحت عنوان IP PHONE یا تلفن تحت شبکه یاد میشود که مرسومترین نوع تلفن هستند.
تلفنهای نرمافزاری نیز برروی کامپیوتر یا دستگاههای هوشمند نصب میشوند و مانند یک تلفن سختافزاری امکانات تماس را در اختیار کاربران خود قرار میدهند.
تمام مواردی که بیان شد مربوط به سیستم IP PBX هستند که ما سعی نمودیم هرکدام از موارد را به طور کامل برای شما توضیح دهیم. حال قصد داریم در مورد مزایای این سیستمها با شما صحبت کنیم و بگوییم که چرا این سیستمها برای سازمانها، ارگانها و مراکز مناسب هستند!
مزایای سیستم IP PBX
- اولین و مهمترین مزیت این سیستمها کاهش هزینههای ارتباطی است. از آنجایی که کاهش هزینهها بسیار برای سازمانها اهمیت دارد این سیستم میتواند بسیار مناسب آنها باشد.
- قابل اعتماد بودن یکی دیگر از مزیت این سیستمهاست. در صورتی که PBX به فضای ابری متصل گردد حتی اگر PBX خراب شود میتوان به راحتی تماسها را مسیریابی نمود.
- در چنین سیستمهایی شما شاهد کمترین تغییرات خواهید بود. حتی در صورت نیاز به ایجاد تغییر، با کمترین تغییر میتوان بزرگترین کارها را انجام داد.
- از محبوبترین و بهترین امکانات این سیستمها میتوان به مدیریت آسان اشاره نمود. IP PBX ها بر خلاف PBX ها به مدیریت سادهای نیازمند هستند. زیرا رابط کاربری این سیستمها به گونهای طراحی شده تا اغلب مدیران بتوانند به سادگی با آن کار کنند.
- سازمانهایی که در گذشته به PBX مجهز بودهاند، میتوانند از همان سختافزار برای IP PBX نیز استفاده نمایند تا در هزینههای مربوط به سختافزار نیز صرفه جویی شود.
- در سیستمهای IP PBX بدون نیاز به هیچ هزینه اضافی میتوان کاربر یا داخلی جدید اضافه نمود.
تمام مزایایی که معرفی شد نشاندهنده یک سیستم باکیفیت، قدرتمند و پرکاربرد است. به کمک این سیستمها میتوان به خدمات ایمیل، صندوق صوتی، ضبط خودکار مکالمات، آنالیز کامل تماسها و… دسترسی داشت.
شما میتوانید این سیستم و سایر تجهیزات مورد نیاز را از طریق سایت ما خریداری نمایید. ما سالهاست در زمینه راهاندازی و تامین تجهیزات ویپ فعالیت داریم و یکی از بزرگترین شرکتها در این زمینه هستیم. پس میتوانید با خیالی آسوده تجهیزات مورد نیاز خود را از ما (سانا ارتباط پردیس) خریداری نمایید.
بدون نظر