چرا باید یک باطری یو پی اس داشته باشیم ؟
باتری یو پی اس UPS چیست؟
باتری یو پی اس یک سیستم مجهز به مدار هوشمند قطع و وصل است. کار این سیستم این است که در هنگام قطع برق ، انرژی حاصل از باتری یو پی اس UPS را در کسری از ثانیه بطور اتوماتیک وارد مدار می کند تا با انرژی ذخیره شده در باتری ، برق مورد نیاز را بمدت ۲ تا ۴ و گاها تا ۸ ساعت تامین کند. بسیاری از سیستم های مخابراتی ، نظامی، ایمنی و حفاظتی، بانکی، پزشکی و آزمایشگاهی، سرور ها و دیتا سنترها به سیستم تامین انرژی بدون وقفه نیاز دارند.
باتری یو پی اس علاوه بر محافظت از دستگاه های متصل ، در برابر خرابی های ناشی از نوسانات برق ، به حفاظت اطلاعات آن دستگاه ها نیز کمک می کند و در صورت قطع برق با تامین انرژی مورد نیاز باعث جلوگیری از ایجاد وقفه در کارکرد آنها می شود.
اگر شما نگران قطع ناگهانی برق هستید به خصوص زمانی که کارهایتان مهم و حایز اهمییت می باشد ، در این صورت همزمان با قطعی برق ، شما اگر یک باتری ups خریداری کرده باشید و آن را نصب نمایید ، در واقع یک نوع باتری ذخیره کننده انرژی یا Battery backup دارید .
باتری ups متشکل از یک نوسان گیر با یک باتری بزرگ می باشد که دارای یک مدار ویژه می باشد که به محض کاهش انرژی در هنگام قطعی برق ، یو پی اس را جهت ادامه انتقال انرژی فعال می کند . این باتری ها انواع مختلفی دارند که از جمله آن ها باتری یو پی اس فاراتل و هپتاکو نام دارند.
یو پی اس ups از عبارت uninterruptible powersupplies گرفته شده و به معنای منبع تغذیه بدون وقفه می باشد .
چرا باید یک باطری یو پی اس داشته باشیم ؟
در واقع هدف انحصاری باتری یو پی اس دادن زمان بیشتر به کاربر در هنگام قطعی منبع اصلی برق جهت اجرای دو کار مهم و اصلی است :
1 . ذخیره و ایجاد بک آپ برای کارهایتان .
2. خاموش کردن کامپیوتر و سایر تجهیزات برقی جهت جلوگیری از آسیب .
باتری ups برای ادامه فعالیت بر روی کامپیوتر برای ساعت های طولانی طراحی نشده اند . اگر شما یو پی اسی ups انتخاب کرده اید که به شما به اندازه 5 الی 10 دقیقه پس از قطع برق ، انرژی می دهد ، شما تنها زمان برای خاموش کردن و بک آپ گیری خواهید داشت .
باتری UPS چگونه کار می کند؟
در مواقع قطع برق و اختلال در جریان برق شهر می توان از ژنراتوهای AC جهت تغذیه دستگاهها استفاده نمود ولی این منابع با توجه به مشكلاتی نظیر شناور بودن ولتاژ و فركانس، جاگیر بودن به دلیل حجم زیاد، آلودگی صوتی، دودزا بودن، زمان طولانی وصل شدن بعد از قطع برق و هزینه تعمیر و نگهداری بالا عملا كاربردی در دستگاههای حساس ندارد.
مواد شیمیایی که درون باتری یو پی اس است طی فرایندی توسط ولتاژ DC شارژ را ذخیره می کنند.
یو پی اس با ابعاد كوچك و بدون نیاز به سرویس دائمی و بدون ایجاد آلودگی با تثبیت ولتاژ و فركانس، وسیله ای بسیار مناسب جهت حفاظت سیستم ها در مقابل اختلالات برق شبكه می باشد.
باتری یو پی اس و باتری خودرو چه تفاوتی با هم دارند؟
باتری ماشین و باطری UPS هردو ولتاژی برابر 12 دارند و شما قادر هستید که یو پی اس را با استفاده از باتری ماشین روشن کنید اما در چنین حالتی ممکن است بعد از چند بار استفاده واتاژخروجی افت کند و در پی آن با افت ولتاژ خروجی AC مواجه شویم که اگر یو پی اس شما از نوع آنلاین باشد با خطای افت ولتاژ قطع خواهد شد.
باتری های اتومبیل معمولا از نوع باتری های معلق در مایع هستند و نیروی الکتریسیته را با استفاده از واکنش اسیدسولفوریک بر روی صفحات سربی که درمایع معلق است تولید می کنند برای همین از این باتری ها در UPS استفاده نمی شود چون ممکن است اسید از محفظه باتری به خارج محفظه نشت کند و باعث انفجار باطری شود .
در باتریهای سیلد لید اسید یا همان UPS جهت جلوگیری از نشت اسید، با لایه هایی از نمد و فیبر پوشانده می شوند که در مسافت های طولانی قابل حمل می باشند .
تفاوت دیگر باطری های اتومبیل با باتری در هزینه و قیمت آنها است و می توان گفت اشکال بزرگ باتری های UPS در قیمت آنهاست ، به عبارت دیگر باتری های یو پی اس در ظرفیت های مشابه با باتری های خودرو گران تر هستند وتفاوت دو سه برابری دارند.
با اجازتون بازنشر شد
کاکتوس